mandala - онтологија

мандала повеќе

мн. мандали
Вид збор: Именка, женски род
Апстрактен цртеж или слика што во индиските религии се користи како средство за медитација.
Употреба: Религија
Слика од сон на пациенти, како средство за самоспознавање.
Употреба: Медицина