mandatory - онтологија

задолжителен повеќе

задолжителниот
Вид збор: Придавка
Што мора, што треба да се направи, без исклучок.

обврзен повеќе

обврзниот
Вид збор: Придавка
Што претставува обврска, што мора да се изврши.