manifest - онтологија

дише повеќе

дишат
Вид збор: Глагол, несвршен
Се пројавува, се изразува со нешто, на некој начин.
Албански: manifestoj
Употреба: Преносно значење

манифестира повеќе

манифестираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Земе учество, учествува во манифестација.
Албански: manifestoj
Јавно изрази, изразува, покаже, покажува нешто.
Албански: manifestoj
Во медицината - покаже, покажува знаци на некоја болест.
Албански: manifestoj
Употреба: Медицина

оддаде повеќе

оддадам
Вид збор: Глагол, свршен
Укаже, покаже чест, признание, почит.
Албански: bën, tregon