market - онтологија

пазарен повеќе

пазарни
Вид збор: Придавка
Што се однесува на пазар.
Албански: pazari, tregu
Употреба: Економија
Примери:
пазарен ден

пазаришен повеќе

пазаришна
Вид збор: Придавка
Што се однесува на пазариште.
Албански: pazari, tregu
Употреба: Економија

пазариштен повеќе

пазаришна
Вид збор: Придавка
Што се однесува на пазариште.
Албански: pazari, tregu
Употреба: Економија