masonry - онтологија

ѕидарија повеќе

Вид збор: Именка, женски род
ѕидарска вештина

ѕидарство повеќе

(едн.) ѕидарството
Вид збор: Именка, среден род
Ѕидарски занает; ѕидарска дејност.

каменоделство повеќе

(едн.) каменоделството
Вид збор: Именка, среден род
Дејност на изработки од изделкан камен.

масонство повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Меѓународно тајно или јавно религиозно-етичко движење со посебни ритуали и симболи, основано заради духовно братство на одбрани луѓе и морално усовршување.