mean - онтологија

подмолен повеќе

подмолниот
Вид збор: Придавка
Што е резултат на потајно дејство со зла намера.
Албански: tinzake, dhelpanake

подол повеќе

подли
Вид збор: Придавка
нечесен, подмолен