measurable - онтологија

измерлив повеќе

измерливиот
Вид збор: Придавка
Што може да се измери.

мерлив повеќе

мерливиот
Вид збор: Придавка
Што може да се мери.

премерлив повеќе

премерливиот
Вид збор: Придавка
Што е мерлив, што може да се премери.