medical - онтологија

болничен повеќе

Види и: болнички (прид.)
болничниот
Вид збор: Придавка
болнички
Употреба: Медицина

медицински повеќе

Види и: медицина (ж.)
медицинскиот
Вид збор: Придавка
Што е во врска со медицината.
Употреба: Медицина