megalomania - онтологија

грандоманија повеќе

мн. грандомании
Вид збор: Именка, женски род
Манија за преувеличување на самиот себе и сопствената вредност.

мегаломанија повеќе

мн. мегаломании
Вид збор: Именка, женски род
Манија за преувеличување на самиот себе и на сопствените вредности и можности; претераност, неумереност.
Употреба: Медицина