mess up - онтологија

забрбешка повеќе

забрбешкаат
Вид збор: Глагол, свршен
Заплетка, замрси нешто.
Албански: ngatërroj
Употреба: Преносно значење

замеси повеќе

замесат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи, предизвика збрка, неволја.
Албански: ngatërroj
Употреба: Преносно значење

заметка повеќе

заметкаат
Вид збор: Глагол, свршен
замрси, заплетка
Албански: ngatërroj

израсипе повеќе

Види и: расипе (св.)
израсипат
Вид збор: Глагол, свршен
Расипе нешто сосема, расипе повеќе предмети, расипе сѐ што можело да се расипе.
Албански: prish

искашка повеќе

искашкаат
Вид збор: Глагол, свршен
Упропасти нешто.
Албански: prish, dëmtoj
Употреба: Преносно значење , Разговорно

испосипе повеќе

испосипат
Вид збор: Глагол, свршен
(се испосипе) Се исипе со нешто.
Албански: derdh, njollos

метка повеќе

меткаат
Вид збор: Глагол, несвршен
фрла, расфрла, растура
Албански: hedh, shpërndaj

оцапа повеќе

оцапаат
Вид збор: Глагол, свршен
Лошо направи нешто, расипе, погреши.
Албански: gaboj, prish
Употреба: Преносно значење , Разговорно