mocker - онтологија

мајтапчија повеќе

мн. мајтапчии
Вид збор: Именка, машки род
Тој што сака да прави мајтап, да се мајтапи.
Употреба: Разговорно

подбивач повеќе

Види и: подбива (несв.)
мн. подбивачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што сака да се подбива, што е склон на подбивање.

подбивник повеќе

мн. подбивници
Вид збор: Именка, машки род
Тој што сака да се подбива, што е склон на подбивање.

ругач повеќе

мн. ругачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што се кара, се потсмева на некого.