mole cricket - онтологија

коњоштип повеќе

мн. коњоштипи
Вид збор: Именка, машки род
Крупен штетен инсект што рие подземни ходници во кои живее и се храни, правејќи штети на градинарските растенија.
Латински: Gryllotalpa vulgaris
Употреба: Зоологија