monetary - онтологија

материјален повеќе

материјална
Вид збор: Придавка
Што се однесува на имот, на имотна состојба.
Албански: materiale, mjete
Употреба: Економија

монетарен повеќе

монетарни
Вид збор: Придавка
Што се однесува на монета, паричен.
Албански: monetarë, monetare
Употреба: Економија

паричен повеќе

парична
Вид збор: Придавка
Од пари, со пари.
Албански: monetar, parash
Употреба: Економија
Примери:
Парична награда.