mortuary - онтологија

мртвачница повеќе

Види и: мртовечница (ж.)
мн. мртвачници
Вид збор: Именка, женски род
мртовечница
Употреба: Медицина

мртовечница повеќе

мн. мртовечници
Вид збор: Именка, женски род
Зграда или просторија во која се носат мртовците пред да бидат погребани.
Употреба: Медицина