musical - онтологија

музикален повеќе

музикалниот
Вид збор: Придавка
Надарен за музика.
Употреба: Музика и танц

музички повеќе

музичка
Вид збор: Придавка
Што се однесува на музика.
Употреба: Музика и танц

чалгиски повеќе

Види и: чалгија (ж.)
чалгиџиска
Вид збор: Придавка
Што е во врска со чалгија.