must - онтологија

мора повеќе

мораат
Вид збор: Глагол, несвршен
Прави нешто против своја волја, има должност, обврска да прави нешто.
Албански: duhet
Треба, потребно е.
Употреба: Безлично
За истакнување веројатност на тоа што се кажува со да-конструкцијата.
За истакнување спротивен став.

треба повеќе

требаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Следува; определено е, ред е.
Употреба: Безлично
Веројатно е, може, можеби, можно е.
Употреба: Безлично

шира повеќе

(едн.) ширата
Вид збор: Именка, женски род
Благо вино, неферментиран сок од изгмечено грозје.
Турски: şıra Албански: musht, shirë, verë e ëmbël
Употреба: Гастрономија