mutilate - онтологија

осакати повеќе

осакатат
Вид збор: Глагол, свршен
Hаправи да биде сакат.
Албански: sakatoj

сакати повеќе

сакатат
Вид збор: Глагол, несвршен
Повредува рака или нога.
Албански: sakatos
Употреба: Медицина