navel - онтологија

папок повеќе

мн. папоци
Вид збор: Именка, машки род
Вдлабнатина во средишниот дел на мевот што се јавува како последица на прекинување на папочната врвца.
Албански: kërthizë
Употреба: Анатомија , Разговорно

папоче повеќе

Види и: папок (м.)
папочето
Вид збор: Именка, среден род
папок
Албански: kërthizë
Употреба: Анатомија , Деминутив

папук повеќе

мн. папуци
Вид збор: Именка, машки род
папок
Албански: kërthizë
Употреба: Анатомија , Дијалектен збор

папуче повеќе

папучето
Вид збор: Именка, среден род
папук
Албански: kërthizë
Употреба: Анатомија , Деминутив , Дијалектен збор

папче повеќе

Вид збор: Именка, среден род
папок
Албански: kërthizë
Употреба: Анатомија , Деминутив

папчина повеќе

Види и: папок (м.)
Вид збор: Именка, женски род
папок
Албански: kërthizë
Употреба: Анатомија , Дијалектен збор