navigate - онтологија

кормилари повеќе

кормиларат
Вид збор: Глагол, несвршен
Управува со кораб.

навигира повеќе

навигираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Управува со брод или со летало.
Употреба: Транспорт
Пребарува информации во Интернет.