navigation - онтологија

бродарење повеќе

Вид збор: Именка, среден род
Вештина на управување со брод.
Албански: navigim, drejtim me anije
Употреба: Транспорт

навигација повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Вештини и наука за управување бродови, во поново време, и авиони со одредување на нивната позиција, курс и растојанието што го минуваат.
Албански: navigim
морепловство, пловидба, воздухопловство
Албански: navigim, navigacion

наутика повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Наука за морепловството.