negotiate - онтологија

договара повеќе

Види и: договори (св.)
(се) договара
Вид збор: Глагол, несвршен
(се договара) Се спогодува, склучува, прави договор со некого за нешто.
Албански: negocionon
(се договара) Води преговори, преговара.
Албански: negocionon

пазари повеќе

пазарат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Договори, договара цена при продавање или купување нешто.
Албански: negocioj, pazaroj
Употреба: Економија

пазарува повеќе

Вид збор: Глагол, несвршен
(се пазарува) се пазари
Албански: bëj pazar
Употреба: Економија , Ретко

погоди повеќе

погодат
Вид збор: Глагол, свршен
Договори цена при купување, продавање.
Албански: diskutoj
Земе некого на работа, услуга под определени услови.
Албански: diskutoj

преговара повеќе

преговараат
Вид збор: Глагол, несвршен
Води преговори.

сузборува повеќе

(се) сузборуваат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
(се) договара
Употреба: Ретко