nevertheless - онтологија

пак повеќе

Вид збор: Прилог
и покрај тоа; сепак; не и пак не
Употреба: Разговорно

сепак повеќе

Вид збор: Честичка
Во различни контексти како одобрување, потврдување за да се искаже олеснителна околност за некого или за нечија постапка.

сепак повеќе

Вид збор: Сврзник
И покрај сѐ, при сѐ тоа - за поврзување реченици меѓу кои се воспоставува спротивен сооднос, кој може да биде силно или послабо изразен; за изразување спротивно од очекуваното, со значење: и покрај тоа што.