notify - онтологија

каже повеќе

кажат
Вид збор: Глагол, свршен
Извести некого за нешто.
Албански: lajmëron

порача повеќе

порачаат
Вид збор: Глагол, свршен
Јави, наложи некому нешто преку друг.
Албански: njoftoj

пренесе повеќе

пренесат
Вид збор: Глагол, свршен
Прекаже, соопшти нешто некому директно или преку средство за општење (телефон, радио и сл.)
Албански: përcjell