objection - онтологија

замерка повеќе

мн. замерки
Вид збор: Именка, женски род
Тоа на што може да се замери.

поговор повеќе

мн. поговори
Вид збор: Именка, машки род
Зборови на несогласување, забелешка, возразување.
Албански: kundërshtim

приговор повеќе

мн. приговори
Вид збор: Именка, машки род
Противставување на туѓо мислење.
Албански: kundërshtim
Употреба: Правда
Формална постапка со која се поднесуваат аргументи против нечиј став.
Албански: kundërshtim
Употреба: Правда

рекламирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
Протестира, се спротиставува.
Албански: protestoj, reklamoj