offence - онтологија

напад повеќе

мн. напади
Вид збор: Именка, машки род
Играчи што имаат задача да напаѓаат и да постигнат погодок (во фудбалот или друг спорт).
Албански: shkelje
Употреба: Спорт

повреда повеќе

мн. повреди
Вид збор: Именка, женски род
Постапка, чин со кој се прекршува определен пропис, закон и сл. Пречекорување на надлежностите.
Албански: kundërvajtje
Употреба: Правда

престап повеќе

мн. престапи
Вид збор: Именка, машки род
Кривично дело што подлежи на казна спрема законот.
Албански: shkelje, delikt
Употреба: Правда