old-fashioned - онтологија

анахрон повеќе

анахрониот
Вид збор: Придавка
застарен, несовремен

немодерен повеќе

немодерни
Вид збор: Придавка
Што не е модерен.

подзастарен повеќе

подзастарени
Вид збор: Придавка
Што е малку застарен, донекаде.

преживеан повеќе

преживеани
Вид збор: Придавка
Што е застарен, несовремен, одживеан.

стар повеќе

стари
Вид збор: Придавка
Кој си го преживеал времето, одживеан, застарен; кој се наоѓа одамна во употреба.
Албански: i modës së vjetër

старински повеќе

старинска
Вид збор: Придавка
некогашен, древен

старовремски повеќе

старовремска
Вид збор: Придавка
Кој е од старо време, старински.

старовремски повеќе

Види и: старовремски (прид.)
старовремска
Вид збор: Прилог
Од старо време, на старински начин.

стародревен повеќе

стародревна
Вид збор: Придавка
Што бил, што постоел многу одамна во далечното минато.

старомоден повеќе

старомодни
Вид збор: Придавка
Кој е по старата мода.
Кој е со застарени сфаќања.