operational - онтологија

оперативен повеќе

оперативниот
Вид збор: Придавка
Што подлежи на извршување, што е определен за практично извршување.
Албански: operativ
Употреба: Административен термин
Што е определен за извршување воено дејствие, операција.
Албански: operativ
Употреба: Воен термин

операционен повеќе

операциониот
Вид збор: Придавка
Што служи за некаква стопанска, финансиска, воена или друга дејност.