opulent - онтологија

издашен повеќе

издашни
Вид збор: Придавка
обилен, богат
Српски: издашан
Употреба: Дијалектен збор

китен повеќе

китниот
Вид збор: Придавка
За предел, место - што е со бујна вегетација.