oriel - онтологија

веранда повеќе

мн. веранди
Вид збор: Именка, женски род
Голем, покриен, обично застаклен балкон или трем.

чардак повеќе

мн. чардаци
Вид збор: Именка, машки род
Трем на кат пред собите; вид претсобје во куќи од постар тип.
Турски: çardak
Употреба: Архитектура и градба

чардаче повеќе

Вид збор: Именка, среден род
чардак
Употреба: Деминутив