outgrow - онтологија

израсне повеќе

израснат
Вид збор: Глагол, свршен
Расне повеќе од некоја претходно утврдена големина.
Албански: rritet
Употреба: Преносно значење

надрасне повеќе

надраснат
Вид збор: Глагол, свршен
Порасне повеќе од некого, од нешто, надмине во височина.
Албански: rritet më shpejt

надрасте повеќе

Види и: надрасне (св.)
надрастат
Вид збор: Глагол, свршен
надрасне

прерасне повеќе

прераснат
Вид збор: Глагол, свршен
надрасне
Албански: rritet më tepër
Употреба: Ретко