overlook - онтологија

недогледа повеќе

недогледаат
Вид збор: Глагол, свршен
Не види нешто до крај, не согледа целосно, не забележи како, колку што треба.

недогледува повеќе

недогледуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Не догледува нешто.
Албански: nuk sheh mirë

превиди повеќе

превидат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи превид, не забележи, недогледа, пропушти грешка.