palisade - онтологија

палисад повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Старинско средство за одбрана; пречки од зашилени колци забиени вземи и насочено во насока од која се очекува напад.
Употреба: Историја

палисада повеќе

мн. палисади
Вид збор: Именка, женски род
Пречки од зашилени колци забодени во земјата што служат за одбрана.
Употреба: Историја