palpitate - онтологија

раступа повеќе

Види и: тупа (несв.)
(се) раступаат
Вид збор: Глагол, свршен
(за срце) Почне силно да чука.
Албански: rreh fort, shpejt
Примери:
Ама ми се раступало срцево.

ступка повеќе

ступкаат
Вид збор: Глагол, свршен
(за срце) Почне да тупка.
Албански: rreh
Употреба: Медицина

тропа повеќе

тропаат
Вид збор: Глагол, несвршен
За срце, чука.
Албански: rreh
Употреба: Медицина

тропне повеќе

тропнат
Вид збор: Глагол, свршен
За срце - удира, работи.
Албански: rreh
Употреба: Медицина