pantheon - онтологија

пантеон повеќе

пантеонот
Вид збор: Именка, машки род
Кај античките Грци и Римјани: храм посветен на сите богови.
Албански: panteon
Употреба: Религија
Зграда во која се чуваат земните останки на знаменити луѓе.
Албански: panteon
Употреба: Архитектура и градба , Книжевен збор