pantomimic - онтологија

пантомимен повеќе

пантомимниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на пантомима.
Употреба: Сцена

пантомимичен повеќе

Види и: пантомимен (прид.)
пантомимимна
Вид збор: Придавка
пантомимен
Примери:
Пантомимни средства.