paper - онтологија

исправа повеќе

мн. исправи
Вид збор: Именка, женски род
Документ во кој се внесени определени податоци.

книвче повеќе

мн. книвчиња
Вид збор: Именка, среден род
Мало парче хартија.
Албански: copë letre
Употреба: Деминутив

книга повеќе

мн. книги
Вид збор: Именка, женски род
хартија
Албански: letër

пергамент повеќе

мн. пергаменти
Вид збор: Именка, машки род
Хартија што не протпушта маст и влага и личи на пергамент.
Албански: letër me pamje pergamenti

реферат повеќе

мн. реферати
Вид збор: Именка, машки род
Кратко, усно или писмено, излагање на научен труд, на прочитана книга и сл.
Албански: referat
Употреба: Образование

табак повеќе

мн. табаци
Вид збор: Именка, машки род
Парче хартија од определена големина.
Турски: tabak Албански: letër, tabak

хартија повеќе

мн. хартии
Вид збор: Именка, женски род
За пишување, печатење, завивање и сл.
Албански: letër
ракопис, документ
Албански: letër
Употреба: Преносно значење

хартијка повеќе

Види и: хартија (ж.)
мн. хартијки
Вид збор: Именка, женски род
хартија
Албански: letër
Употреба: Деминутив