para - онтологија

пара повеќе

Вид збор: Префикс
Како прв дел од збор со значење дека е нешто слично на нешто; дека се јавува покрај, надвор од постојното, редовното, регуларното, обично како спротивно, неприфатливо, погрешно, како заблуда.
Примери:
парамедицина, парапсихологија