paradigm - онтологија

парадигма повеќе

мн. парадигми
Вид збор: Именка, женски род
Таблица на формите на некој збор како образец на деклинација или конјугација.
Албански: paradigmë
Употреба: Граматика
образец за нешто
Албански: paradigmë