paraphrase - онтологија

парафразира повеќе

парафразираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Каже, кажува нешто со други зборови или описно.
Албански: parafrazoj
(се парафразира) Каже свое нешто на друг начин.
Албански: parafrazoj
Примери:
Самиот себе си се парафразира.

перифразира повеќе

Види и: парафразира (св. и несв.)
(се) перифразираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
парафразира