paraphrase - онтологија

парафраза повеќе

мн. парафрази
Вид збор: Именка, женски род
Прераскажување со свои зборови туѓи текстови, мисли, изрази.
Албански: parafrazë
Употреба: Книжевен збор
Разработка на туѓа музичка тема.
Албански: parafrazë
Употреба: Музика и танц

парафразирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
парафразира

перифраза повеќе

Види и: парафраза (ж.)
мн. перифрази
Вид збор: Именка, женски род
парафраза