parking lot - онтологија

паркинг повеќе

Види и: паркиралиште (ср.)
мн. паркинзи
Вид збор: Именка, машки род
паркиралиште
Употреба: Транспорт

паркинг-плац повеќе

Види и: паркинг (м.)
мн. паркинг-плацови
Вид збор: Именка, машки род
Обележан или заграден простор за паркирање возила.

паркиралиште повеќе

мн. паркиралишта
Вид збор: Именка, среден род
Простор уреден за паркирање повеќе возила.
Употреба: Транспорт