parody - онтологија

пародија повеќе

мн. пародии
Вид збор: Именка, женски род
Смешно или сатирично подражавање на некоја литературна творба, обично песна, со чување на нејзината надворешна форма.
Албански: parodi
Употреба: Литература
Надворешно подражавање што ја изопачува суштината на она што се подражава.
Албански: parodi

пародира повеќе

пародираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Пишува пародија на некоја творба.
Албански: parodizoj
Употреба: Литература

пародирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
пародира