partial - онтологија

делумен повеќе

делумни
Вид збор: Придавка
Што опфаќа само еден дел, што не е целосен.

необјективен повеќе

необјективна
Вид збор: Придавка
Што не е објективен.

парцијален повеќе

парцијални
Вид збор: Придавка
Што претставува дел од нешто, непотполн, нецелосен.

половичен повеќе

половични
Вид збор: Придавка
нецелосен, делумен, неполн

пристрасен повеќе

пристрасни
Вид збор: Придавка
Што е заснован на необјективност.