partridge - онтологија

еребица повеќе

мн. еребици
Вид збор: Именка, женски род
Полска птица од семејството на фазаните, слична на кокошка, која се лови поради многу вкусното месо.
Латински: Perdix perdix
Употреба: Зоологија

каменарка повеќе

мн. каменарки
Вид збор: Именка, женски род
Bид еребица.
Латински: Perdix graeca Албански: thëllëzë
Употреба: Зоологија

камењарка повеќе

Види и: каменарка (ж.)
мн. камењарки
Вид збор: Именка, женски род
каменарка
Албански: thëllëzë
Употреба: Зоологија