passive - онтологија

пасивен повеќе

пасивни
Вид збор: Придавка
рамнодушен, неподвижен, безволен, неактивен
Албански: pasiv
Употреба: Разговорно
Што е без инфраструктира, што нема материјални услови неопходни за развој на стопанството и за обезбедување на квалитетно живеење.
Албански: pasiv
Употреба: Економија
јазична форма
Албански: pasiv
Употреба: Граматика

пасивно повеќе

Вид збор: Прилог
пасивен
Примери:
Кон тие прашања се однесува пасивно.