patrimony - онтологија

патримониум повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Наследство оставено од таткото.
Употреба: Правда

татковина повеќе

(едн.) татковината
Вид збор: Именка, женски род
татковнина
Албански: trashëgimi
Употреба: Правда

татковнина повеќе

(едн.) татковнината
Вид збор: Именка, женски род
Имот наследен од таткото, наследство од таткото.
Употреба: Правда