patrolman - онтологија

патролџија повеќе

мн. патролџии
Вид збор: Именка, машки род
Војник, стражар во патрола.

позорникар повеќе

мн. позорникари
Вид збор: Именка, машки род
Полицаец одговорен за одредено подрачје којшто ги познава луѓето и теренот во тоа подрачје; реонски полицаец