peck - онтологија

клука повеќе

клукаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Удира со клунот.
Албански: sqep

колве повеќе

колват
Вид збор: Глагол, несвршен
За птица - удира, чука со клунот.
Албански: çukis
Употреба: Зоологија , Преносно значење
Постојано спомнува некому нешто едно и исто.
Албански: çukis
Употреба: Преносно значење
(се колве) За птици - се удираат со клун една со друга.
Албански: çukis
Употреба: Зоологија

поклука повеќе

Види и: клука (несв.)
поклукаат
Вид збор: Глагол, свршен
Клука малку, кратко време.

поколва повеќе

Види и: поколве (св.)
поколваат
Вид збор: Глагол, свршен
поколве

поколве повеќе

Види и: колве (несв.)
поколват
Вид збор: Глагол, свршен
Колве малку или уште малку.