pentathlon - онтологија

пентатлон повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Атлетски натпревар во пет различни дисциплини.
Употреба: Спорт

петобој повеќе

(едн.) петобојот
Вид збор: Именка, машки род
Атлетски натпревар во пет различни дисциплини.
Употреба: Спорт