perch - онтологија

вретенарка повеќе

мн. вретенарки
Вид збор: Именка, женски род
Слатководна речна риба со издолжено и вретенесто тело;
Латински: Aspro asper Албански: lloj peshku në formë boshti
Употреба: Зоологија

кострец повеќе

мн. костреци
Вид збор: Именка, машки род
Вид речна риба тврдоперка.
Латински: Perca fluviatilis
Употреба: Зоологија

костреш повеќе

Види и: кострец (м.)
мн. костреши
Вид збор: Именка, машки род
кострец
Латински: Perca fluviatilis
Употреба: Зоологија

перкија повеќе

мн. перкии
Вид збор: Именка, женски род
Вид риба со остра перка што живее во Дојранското Езеро.
Употреба: Зоологија